Skip to main content

Net zoals struisvogels en zebra’s in de natuur samen reizen om te overleven, hebben webdevelopers en webdesigners een symbiotische relatie door samen te werken aan een verbazingwekkende product.

Webdesign regelt alles wat te maken heeft met de visuele esthetiek en bruikbaarheid van een website: kleurenschema, lay-out, informatiestroom, en alles wat te maken heeft met de visuele aspecten van de UI/UX (gebruikersinterface en gebruikerservaring).

Webdevelopment regelt alle code die een website doet draaien. Het kan worden opgesplitst in twee categorieën: front-end en back-end.

De front-end of client-side van een applicatie is de code die bepaalt hoe de website de ontwerpen van een webdesigner weergeeft.

De back-end of server-kant van een applicatie is verantwoordelijk voor het beheer van gegevens in de database en het aanbieden van die gegevens aan de front-end om te worden weergegeven. Zoals je misschien al hebt geraden, overlapt het werk van de front-end ontwikkelaar het meest met dat van de webdesigner.

Webdevelopers die zowel de frontend als de backend van een technologiestack beheersen, worden full-stack developers genoemd.

Kortom het verschil tussen de twee functies is dat de webdesigner voor het ontwerp van de website zorgt en de web developer maakt hier een werkend geheel van.

Frontspace heeft zowel webdevelopers als webdesigners in dienst. Wij zijn in staat om op beide fronten uitstekend te functioneren en kwalitatief maatwerk te leveren aan klanten.  Wil jij een website of webshop laten bouwen? Benieuwd naar wat Frontspace voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Logo
Website
Offerte aanvragen
Anders