Skip to main content

We krijgen steeds vaker de vraag; “Website of social media?”
Meestal is het antwoord: “Allebei”

In het tijdperk van Instagram, TikTok, Facebook en Whatsapp, lijkt een website misschien een bijzaak, Ouderwets en/of onnodig. Toch is een website nog steeds van cruciaal belang.

Hier zijn 2 redenen waarom jouw bedrijf een eigen digitale thuisbasis nodig heeft.

#1 Functies ‎‍🎨🤖

je kunt op jouw website je een eigen branding op bouwen en aanpassen zoals jij wilt en een unieke klantervaring creëren. Hoewel Facebook en Instagram functies voor web-winkelen hebben geïntroduceerd, missen ze de controle en flexibiliteit die e-commercesites bieden. Tools zoals Shopify, WooCommerce (WordPress e-commerceoplossing) en Squarespace zitten boordevol handige functies die je helpen met dagelijkse taken die je als ondernemer uitvoert en waarmee je de winkelervaring kunt aanpassen. Ze kunnen worden geïntegreerd met orderverwerkings- en voorraadbeheersystemen die het verkopen van jouw producten of diensten een fluitje van een cent maken. Dit is iets wat nog geen enkele socialmedia platform kan aanbieden.

#2 SEO en Statistieken 📊📈🎯

Een website kan je toegang geven tot informatie die je niet altijd op socialmedia platforms zal vinden. Waar hebben mensen jou gevonden? Welke inhoud is het hoogst gerangschikt door Google? Een website bied cruciale inzichten aan waarop jij je bedrijfs- en marketing-budget en activiteiten kunt baseren en zo zichtbaarder kan worden voor de consumenten die naar jouw producten/diensten zoeken. Daarnaast linken Zoekmachines het vaakst en het liefst naar je website en het enige digitale eigendom dat je volledig kunt optimaliseren voor zoekmachines, is je website.

Tot slot,
De truc is om ze zo in te zetten dat ze elkaar versterken. Zoek de interactie met je publiek via social media en verleid ze daar om je website te bezoeken en meer over jou en je product te weten te komen. Zorg voor een consequente beleving, in al je middelen en op al je kanalen.

Twijfel jij of een website of webshop een goede basis is om te starten? Neem contact met ons op of kom langs voor een kritische blik en eerlijk advies.

Logo
Website
Offerte aanvragen
Anders